Puheenjohtajan pilkkeet 01/2018

Puheenjohtajan pilkkeet 01/2018

Category : Uncategorized

Tervehdys jäsenet,

Tänä vuonna Suomen fysioterapeutit viettää 75-vuotisjuhliaan. Päätapahtuma on Fysioterapia ja kuntoutus- päivät, jotka ovat Helsingissä 3.-4.10.2018. Käy tutustumassa tilaisuuteen www.fysioterapiamessut.fi sivuilla. Samaan aikaan Helsingin messukeskuksessa on Hyvä ikä- messut. Yksi juhlavuoden tapahtumista on meidän yhdistyksen järjestämä III valtakunnallinen fysioterapiafoorumi, joka on 4.5.2018 Jyväskylässä. Foorumi pureutuu kuntoutuksen hoitopolkuihin asiakasnäkökulmasta ja sitä kautta valaisee meille maakuntamme sote2020 järjestämissuunnitelmaa kuntoutuksen osalta. Saamme tilaisuuteen sotevastuuvalmistelija Mikael Palolan.

 

Keski-Suomen sotevalmistelijat julkaisivat 15.1. järjestämissuunnitelman, johon kaikki voivat ottaa kantaa. Kannustan kaikkia jäseniä ja eritoten fysioterapian esimiehiä yksityisellä ja julkisella puolella kokoamaan kannanottoa järjestämissuunnitelmaan kuntoutuksen näkökulmasta. Nyt on hetki, jolloin voidaan sote-suunnitelmiin vaikuttaa. Yhdistyksenä otamme kantaa myös, joten voit laittaa kommentteja myös suoraan meille. Aikaa kannanottoon on 21.2. asti ja se tehdäään otakantaa.fi sivuilla.

 

Parasta aikaa käydään työehtosopimusneuvotteluita valtakunnan tasolla. JUKO:n tavoite on saada vaativaa asiantuntijatyötä tekevien ammattilaisten kuten fysioterapeuttien ja esimiestehtävissä olevien palkka vastaamaan työn vaativuutta ja työn vaativuuden edellyttämää koulutusta. Nyt on meidän itsekin hyvä tunnustaa, että teemme vastuullista, itsenäistä työtä, josta tulee saada oikeudenmukainen palkka.

 

Kevään koulutuksista osaan on ilmoittautuminen jo ollut ja koulutukset ovat täyttyneet erinomaisesti. Yhdistyksen hallitus kokoontuu seuraavan kerran 5.2. ja vuosikokous on 14.3. Olet lämpimästi tervetullut toimintaamme mukaan!

Lopuksi kiitän hallitusta Kannustusrahasta, jonka sain hakemuksenne perusteella. Otan kiitollisuudella vastaan tunnustuksen, joka lämmittää sydäntäni aina 😊

Pj Anu                p. 0405103629, anu.pollari(at)gmail.com, Twitter anu_pollari