Puheenjohtajan pilkkeet 2/2018

Puheenjohtajan pilkkeet 2/2018

Category : Uncategorized

”Kiitos ei ole kirosana”

Näin todetaan eräässä hittibiisissä ja siitä intoutuneena aionkin käyttää ensimmäisen pilkahdukseni nostaen esiin heitä, joille kiitos jää valitettavan usein sanomatta.

Tämä kunnia, puhua tässä, minulle suotiin keväällä, kun minut valittiin täyttämään Anu Pollarin saappaita. Ensimmäinen kiitos meneekin Anulle kaikesta siitä innosta, jonka avulla myös me muut yhdistysaktiivit olemme saaneet lisäpontta toimeemme. Anu sai puheenjohtajakaudellaan aikaiseksi pirteää pöhinää ja innostavaa yhteistyötä koko Keski-Suomen alueella. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon toukokuinen kolmas valtakunnallinen fysioterapiafoorumi, jossa oli parhaimmillaan 150 osallistujaa kuuntelemassa, millaista ajankohtaista osaamista meillä täällä paikallistasolla löytyy. Toinen kiitos kuuluu kaikille foorumin asiantuntijoille, osallistujille ja tukijoille. Ilman teitä kaikkia tapahtumasta ei olisi tullut niin antoisaa, kuin siitä tuli. Se upea fysioterapiahenki, joka kyseisessä tapahtumassa oli käsin kosketeltavissa, on sellaista herkkua, että mielelläänhän sitä katselisi useamminkin.

Toivon jatkossa pystyväni ylläpitämään Anun luomaa avointa ja kollegiaalista ilmapiiriä, jonka avulla pystymme nostamaan fysioterapian näkyvyyttä, toimimaan jatkuvasti kehittyen ja vastaamaan myös jäsenistömme toiveisiin parhaimman kykymme mukaisesti. Itselleni on tärkeää pyrkiä kuuntelemaan jäsentemme toiveita, sekä ylläpitää mukavaa tekemisen meininkiä. Kolmas kiitos kuuluukin jäsenistöllemme, jotka innokkaasti saapuvat koulutuksiimme ja muihin tapahtumiin tukien myös samalla yhdistyksemme toimintaa ja osoittamalla halukkuutta tukea myös paikallistason kehittymistä. Ottakaa jatkossakin rohkeasti kantaa toimintaamme tai tervetuloa mukaan kehittämään toimintaa ydinporukasta käsin.

Yhdistyksemme toiminta ei olisi mahdollista ilman kaikkia muita yhdistysaktiiveja, jotka omalla toiminnallaan tekevät minun toiminnasta helppoa. Aivan mahtavaa huomata, kuinka innovatiivisia, toimeliaita ja lojaaleja ihmisiä meillä Keski-Suomen fysioterapeuteissa on mukana. Pyyteetöntä työtä, joka monesti jää ulkopuolisilta huomaamatta. Tosiasia vain on, että ilman näitä ”haalarihommia” ei meidänkään toiminta onnistuisi. Neljäs, suuren suuri, kiitos kuuluu tälle aktiiviporukalle. Kaikkien teidän työ on korvaamattoman tärkeää!

Viides kiitos kuuluu Suomen fysioterapeuteille. Olen päässyt osallistumaan puheenjohtajatapaamisiin, sekä edustajiston kokouksiin ja niiden kautta olen päässyt konkreettisesti huomaamaan kuinka suurella ammattitaidolla he toimivat meidän etumme vuoksi. Suomen fysioterapeutit on ainoa fysioterapeuttien liitto ja vaikka heidän tekemänsä työ ei aina suoraan näy ulospäin, niin olen hyvin läheltä saanut seurata, kuinka työtä painetaan virka-ajoista piittaamatta ja ajokilometrejä laskematta. Tämän hetken yhteiskunnassa on tärkeä olla osallisena ja vaikka me yksilöinä emme kaiken maailman valiokuntiin, SoTe-ryhmiin tai vastaaviin pääsekään osallistumaan niin liitosta he ovat siellä pitämässä meidän puolta ja avaamassa näyttöön perustuvan fysioterapian merkitystä tulevaisuuden yhteiskunnassa.

Nyt on meneillään Suomen Fysioterapeuttien juhlavuosi, joka huipentuu Fysioterapia & kuntoutus tapahtumaan 3.-4.10 Helsingissä. Minäkin aion olla siellä ylpeänä ammattikuntamme edustajana muiden FYSIOTERAPEUTTIEN kanssa. Kiitettäviä löytyy vielä kymmeniä, jopa satoja tämänkin listan ulkopuolelta. Toivon, että jokainen kiitoksen ansaitseva sen myös joskus saisi. Siksipä suuri kiitos sinulle kollega!

Sanna Paasu-Hynynen