Puheenjohtajan pilkkeet 01/2019

Puheenjohtajan pilkkeet 01/2019

Category : Uncategorized

PUHEENJOHTAJAN PILKKEET

 

Ihan mahtavaa alkanutta vuotta teille kaikille lukijoillemme! Mennyt vuosi sisälsi monelle paljon epävarmuutta, ahdistusta ja jännitystä Kelan surullisenkuuluisan kilpailutuksen osalta. Itse kuitenkin haluaisin ajatella, että vuosi oli myös erittäin antoisa meille fysioterapeuteille. Kuinka niin?

Viime vuonna tuo kilpailutus oli kuitenkin se asia, joka nosti fysioterapeuttisen osaamisen valtamediankin etusivuille ja kansanedustajien kokouspöytiin. Kilpailutus johti myös siihen, että fysioterapeutit nousivat yhtenäisenä rintamana vastustamaan jotain sellaista, jonka tarkoituksena oli laskea alamme arvostusta ja myydä fysioterapiaa alennuskorista, ilman minkäänlaista perustetta. Tällaista me tarvitsemme. Emme sitä alennusmyyntiä tai aliarvostusta, vaan sitä, että seisomme toinen toisemme rinnalla ja annamme ansaittua arvostusta kollegoillemme, kaikille niille.

Myös meillä Keski-Suomessa on ollut vilkas fysioterapiavuosi ja sellaisena se tulee jatkumaan myös vuonna 2019. Keski-Suomen järjestämissuunnitelma on ollut vapaassa kommentoinnissa ja me yhdistyksenä olemme sitä yhdessä liiton kanssa lukeneet ja kommentoineet. Mielestäni on upeaa, että palveluiden järjestämisessä halutaan oikeasti kuulla meitä alalla toimijoita, eikä vain sulkeutua kabinetteihin tekemään linjauksia.

Yhdistyksemme pitkäaikainen puheenjohtaja Anu Pollari valittiin Suomen fysioterapeuttien varapuheenjohtajaksi, joten olemme niin sanotusti piikkipaikalla vaikuttamassa suomalaisen fysioterapian tulevaisuuteen. Haluamme yhdistyksenä vilpittömästi olla mukana fysioterapian näkyvyyden lisäämisessä, fysioterapian laadun vahvistamisessa ja positiivisen tunnettavuuden kasvattamisessa. Nyt on myös meidän aika toimia ja vaikuttaa. Anun on aika siirtyä syrjään paikallisyhdistystyöstä. Siinä olisikin uusille toimijoille isosti tilaa tulla paikkaamaan vuosikymmenten osaamista. Tervetuloa mukaan toimintaamme osallistumalla vuosikokoukseen tai ottamalla yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Jokainen varmasti tietää, että päämäärä on helpompi saavuttaa, kun tuemme toinen toisiamme ja teemme kaikki yhdessä töitä sen eteen. Paikallisistakin puroista kasvaa suuri valtavirta, joka varmasti huomataan. Pyritään siis me paikallisesti tekemään työmme mahdollisimman hyvin, mutta myös toistemme työtä ja osaamista arvostaen. Jokaisella meistä on varmasti jotain sellaista osaamista, joka vaikuttaa kustannustehokkaasti. Ja jos tuntuu, että omaa osaamistaan haluaa entisestään päivittää niin liiton fysioterapiasuositukset ovat hyvää ensilukemista.

Tule mukaan tekemään tästä fysioterapian aikakautta!

pj, Sanna Paasu-Hynynen